BHV herhaling NIBHV
De vaardigheden van een BHV’er moeten altijd up-to-date zijn. Daarom is het belangrijk om dit 1 keer per jaar te gaan herhalen. Dit doe je door het volgen van een cursus BHV herhaling. Deze dag staat in het teken van het doorlopen van de taken en het oefenen van de vaardigheden. Weet jij nog hoe je iemand in de stabiele zijligging legt? Waarschijnlijk niet meer. Tijd voor een BHV herhaling.
Duur | 1 dag |
Tijd | 09:00 uur – 16:00 uur |
Vooropleiding | BHV basis NIBHV |
Niveau | Beginner/Gevorderd |
Lesmateriaal | Incl. gebruik van oefenmaterialen |
Examen | Geen |
Certificaat | Incl. BHV pasje |
Geldigheidsduur | 1 jaar |
Dagarrangement | Incl. koffie/thee en lunch |
Prijs | 199,- excl. BTW |
BHV herhaling (NIBHV) bestaat uit twee dagdelen en wordt verzorgd door NIBHV gecertificeerde instructeurs.
Dagdeel 1: Eerste Hulp
– Kneuzingen en verstuikingen
– Uitwendige wonden
– Oogletsel
– Botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsel
– Brandwonden
– Reanimatie
– Gebruik van de AED
Dagdeel 2: Brandbestrijding en Ontruiming
– Brand en gevaren bij brand
– Praktijk blussen
– Brandveiligheidsvoorzieningen
– Samenwerking met andere hulpdiensten
– Communicatie
– Ontruiming
Na het volgen van de BHV herhaling beschik jij over de laatste informatie over BHV en weet jij weer wat je moet doen in geval van een ongeluk, brand en ontruiming. Je bent in staat eerste hulp te verlenen, reanimeren en weet hoe je een AED moet bedienen.
- eerste hulp verlenen
- reanimeren met en zonder AED
- aanmelden als burgerhulpverlener
- een beginnende brand blussen
- een ontruiming starten en begeleiden
Tijdens deze cursus maken wij gebruik van PFAS vrije schuimblussers.
PFAS zijn chemische stoffen en o.a. verwerkt in blusschuim van veel schuimblussers. Dit is schadelijk voor mens, dier en milieu als het in de bodem terecht komt. Om dit te voorkomen, werken we bij 101BHV.nl alleen met PFAS-vrije schuimblussers.
Aanmelden locatie en data
voor BHV herhaling NIBHV
Praktische informatie
Alles wat je wilt weten over BHV herhaling NIBHV
Een BHV’er is opgeleid om in geval van nood de werknemers en klanten in veiligheid te brengen. In de Arbowet staat dat BHV’ers regelmatig de kennis en vooral de vaardigheden moeten herhalen. De geldigheid van een BHV certificaat is daarom 1 jaar met een uitloop van 2 maanden om een BHV herhalingscursus te volgen.
Gelukkig voeren BHV’ers niet dagelijks de taken van een BHV’er uit. De kans is dan ook groot dat het niet helemaal meer duidelijk is hoe bepaalde handelingen gedaan moeten worden. Weet jij nog hoe je iemand in de stabiele zijligging legt?
Aantal deelnemers
De groepen tijdens de interactieve herhalingstraining BHV bestaan uit minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers. Je kunt meerdere deelnemers opgeven voor verschillende dagen. We houden bewust het aantal deelnemers laag, om iedereen voldoende aandacht te geven.
Realistisch oefenen in BHV oefencentrum
Op onze eigen locatie in Groningen beschikken wij over een eigen BHV oefencentrum. In het BHV oefencentrum maak je op een veilige maar realistische manier kennis met een echte brand, ervaar je hoe verschillende blusobjecten werken en oefen je een ontruiming met simulatietechnieken. Er zijn voor BHV’ers talloze scenario’s mogelijk voor brand, ontruiming en eerste hulp.
Nu aanmelden en achteraf betalen
Het is mogelijk om voor- of achteraf te betalen. De prijs is inclusief gebruik van oefenmaterialen, dagarrangement (koffie/thee/fris/water en lunch), BHV certificaat, BHV pasje en een BHV boek.
BHV herhaling op eigen locatie
5 of meer BHV’ers? Dan is het mogelijk om een cursus BHV herhaling op eigen locatie te organiseren. De instructeur komt dan bij jullie op locatie. Ook is het mogelijk gebruik te maken van LOTUS slachtoffers voor realistische oefeningen. Interesse? Vraag een offerte aan voor BHV herhaling op eigen locatie.
Of kies uit andere cursussen:
BHV herhaling E-learning | BHV herhaling ploegleider| BHV herhaling Engels
Veelgestelde vragen over BHV herhaling NIBHV
We helpen je graag verder
-
Wat is NIBHV NIBHV is een particuliere organisatie die richtlijnen en een bijbehorend certificaat voor BHV cursussen heeft geïntroduceerd in Nederland. Het is een “kennisinstituut” voor bedrijfshulpverlening in Nederland. Er zijn bedrijven die het prijs op stellen dat de BHV’ers volgens de NIBHV norm worden opgeleid en dit kunnen aantonen met een NIBHV certificaat. Dit heeft ten opzichte van het BHV certificaat van 101BHV.nl geen extra toegevoegde waarde.
BHV met NIBHV certificaat
101BHV.nl kan op verzoek BHV cursus geven met een NIBHV erkend examen. Bij een voldoende ontvangen deelnemers een NIBHV certificaat en een een NIBHV pas.
-
Is een NIBHV diploma verplicht Een NIBHV diploma is niet verplicht. Er bestaat in Nederland geen officieel diploma voor bedrijfshulpverlening. Wel moet je kunnen aantonen dat je een BHV cursus hebt gevolgd.
Het kan wel voorkomen dat een opdrachtgever de voorkeur heeft voor een BHV’er met een NIBHV diploma.
-
Moet een BHV cursus NIBHV erkend zijn? Nee, een BHV cursus hoeft niet NIBHV erkend te zijn. Er bestaat in Nederland geen officieel instituut of examen voor bedrijfshulpverlening.
-
Hebben jullie het NIBHV Keurmerk Nee, wij zijn niet een opleider met een NIBHV keurmerk. Om keurmerk opleider te worden, moeten alle veiligheidscursussen afgenomen worden bij het NIBHV. Wij hechten er waarde aan dat je als organisatie kunt kiezen. Omdat wij vinden dat NIBHV cursussen niet voor alle organisaties nodig is, hebben wij ook cursussen zonder NIBHV.
Ondanks dat wij niet over het keurmerk beschikken, kunnen wij wel de cursus met NIBHV organiseren zodat je een NIBHV diploma ontvangt.
-
Is BHV herhaling verplicht? Regelmatig krijgen wij de vraag of BHV herhaling verplicht is. De wet schrijft voor dat BHV’ers snel en adequaat moeten kunnen handelen bij calamiteiten en daar ook voor opgeleid moeten zijn. Daarnaast moeten zij regelmatig een BHV herhaling volgen, zodat de kennis en vaardigheden op peil blijven.
Hoe je als werkgever de nascholing precies moet regelen, staat niet in de wet beschreven. De frequentie van nascholing kan per organisatie verschillen. Dit is afhankelijk van de risico’s van de organisatie. De afbeelding hieronder laat zien wat de Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid vind voor een goede BHV organisatie. De eerste regel is: laat BHV’ers ongeveer één keer per jaar een herhalingscursus volgen.
Aandachtspunten voor goede bedrijfshulpverlening
- BHV’ers ongeveer één keer per jaar een BHV herhaling laten volgen
- In geval van nood is het belangrijk dat BHV’ers snel inzetbaar zijn. Spreid daarom zoveel mogelijk BHV’ers over verschillende afdelingen of gebouw van het bedrijf.
- Stel medewerkers aan met een interne functie zodat er altijd een BHV’er aanwezig is.
- Vrijwillige betrokkenheid van medewerkers om BHV’er te worden werkt het beste. Verplicht het ze daarom niet als het niet anders kan.
- Waardeer de inzet van een BHV’er tijdens de Dag van de BHV of een jaarlijkse vergoeding.
Bron: Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid
BHV herhaling bij 101BHV.nl
Voor een BHV herhalingscursus kun je bij 101BHV.nl kiezen uit:- BHV herhaling
- BHV herhaling E-learning
- Gedurende het jaar verschillende oefeningen zoals een ontruimingsoefening, portofoonoefening of TableTop oefening
BHV herhaling (NIBHV)
Liever een cursus op eigen locatie?
105.252 mensen opgeleid
30 locaties door heel Nederland
Gecertificeerde instructeurs